Intenzív jazzhétvége

Zene

Bacsó Kristóf

Pénteken 21:00 órai kezdettel lép fel az East Side Jazz Company. Az együttes az amerikai hangzású jazztől jellemzően elszakadó hangzásvilágában a hangsúlyt a kelet-európai, balkáni dallam- és ritmusvilágra helyezi, előadásuk nem mentes azonban a rock és a klasszikus zenei hatásoktól sem. A hagyományos jazz felállás mellett fontos szerepet kap a cimbalom, kompozícióik fókuszába az énekhang kerül, közelebb hozva a stílust a jazzben kevésbé jártasak számára is.

Szombat este kilenckor a Bacsó Kristóf nevével fémjelzett Quartet ad koncertet. A zenekarvezető 1999-ben első helyezést ért el a Magyar Rádió fiatal szaxofonosok számára rendezett tehetségkutató versenyén, azóta számos neves külföldi klubban és fesztiválon lépett fel. A formáció saját kompozícióit adja elő, amelyekben a jazz és a kortárs zene elemei keverednek a közép-kelet európai életérzéssel.

Vukán György

Vasárnap 18:00 órai kezdettel a Budapest Jazz Orchestra lép fel. A hagyományos bigband vendégszólistákkal igyekszik színesebbé tenni műsorát, ezúttal Vukán Györggyel, a magyar kortárs zeneművészet nagyhatású, óriási termékenységű zongoraművész-zeneszerzőjével ad közös koncertet.

(Budapest Jazz Club (Budapest) - 2008. február 22. 21:00, East Side Jazz Company; február 23. 21:00, Bacsó Kristóf Quartet; február 24. 18:00, Budapest Jazz Orchestra)