Ismét lesz Végh Sándor-verseny

Zene


budapestifesztivalzenekar.jpg
Budapesti Fesztiválzenekar

(MTI) - A versenyre a művészek egy-egy szabadon választott, zongorakísérettel előadott művel jelentkezhettek. A nyertesek a jelentős pénzjutalom mellett, a díjazott versenymű - már zenekarral kísért - tolmácsolására meghívást kapnak a Fesztiválzenekar jövő évi "Haydn-Mozart plusz" elnevezésű zeneakadémiai sorozatára.

 
Az első fordulót pénteken délután hatkor kezdik, másnap délelőtt tíztől és délután háromtól tartják a második és harmadik fordulót, a döntőt pedig vasárnap este rendezik.
 
A díjakról a nemzetközi zsűri és - mivel a verseny nyilvános - a közönség együttesen dönt. A zsűri elnöke Fischer Iván, a tagok Sebestyén Ernő hegedűművész, a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarának volt koncertmestere, a müncheni Zeneakadémia professzora, Kovács Béla klarinétművész és Friedrich Ádám kürtművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárai, valamint Alja Batthyány-Végh impresszárió, Végh Sándor lánya.
 
Ingyenes belépők mindhárom napra a BFZ titkárságán igényelhetők. Azoknak, akik szavazni szeretnének, vállalniuk kell, hogy az adott nap minden produkcióját meghallgatják.