Kastélykoncertek

Zene

A koncertek bevételét a kastély hangversenytermének fejlesztésére fordítják a házigazdák. A cél az, hogy a térség egy színvonalas koncerthelyszínnel gazdagodjon, amire a Kóruskastély termei kiváló lehetőségeket nyújtanak.


Teleki-Wattaykastely_Pomaz_crop.jpg
A Teleki-Wattay kastély

Az első előadásra október 16-án csütörtökön este hét órakor kerül sor: Csalog Gábor és Varga István Beethoven-estjét hallgathatja meg a közönség. November 21-én a világhírű Svanholm Singers lép a kóruskastély színpadára, majd november 27-én két fiatal magyar Fischer Annie-ösztöndíjas művész, Vámosi-Nagy Zsuzsa (fuvola) és Csáki András (gitár) koncertjét hallhatjuk.

Az 1773-ban épült Teleki-Wattay kastély ad otthont Pomázon a Magyar Kóruskastélynak. Az országszerte egyedülálló intézmény idén áprilisban kezdte meg működését, és fő profilja szerint hazai és külföldi kórusoknak, továbbá zenei együtteseknek, zenepedagógusoknak nyújt lehetőséget, helyszínt munkájukhoz.

A kastély kiválóan alkalmas mesterkurzusok, továbbképzések lebonyolítására, hangversenyek, előadások megtartására. A frissen helyreállított barokk kert gyönyörű környezetet nyújt az eseményeknek. Ha valakinek kedve támad egy koncertet meghallgatni Pesttől alig 30 percnyi távolságra, festői környezetben, az bátran keresse fel a www.koruskastely.hu honlapot, és válasszon a kastély adta lehetőségek közül!

2008. október 16., Magyar Kóruskastél (Pomáz) 19:00 Csalog Gábor (zongora) és Varga István (gordonka) hangversenye. Műsor: Beethoven: F-dúr szonáta; g-moll szonáta, Hét variáció Mozart Varázsfuvolájának témájára; A-dúr szonáta; Kastélykoncertek/1