Liszt-maraton a Millenárison

Zene

A Millenáris egész területére kiterjedő rendezvény rendhagyó Csoki koncertekkel indul. Elsőként a Csillagszemű Táncegyüttes lép színpadra, Liszt műveinek cigányzenei és népzenei alapjaira épülő előadásával, amelyet egy mesejáték követ. 
    

Mocsári Károly és Kerek Erzsébet négykezes zongorakoncertjén a Tom és Jerry rajzfilmekből jól ismert Liszt-dallamok csendülnek fel.   
    
Koradélután a Millenium Zenekar játékától lesz hangos a park amfiteátruma, ahol cigányzenei hangszereléssel kelnek életre népszerű Liszt-darabok. A Bartók Rádió élőben jelentkezik a Teátrumból, majd Hegedűs Endre zongorakoncertjére és a Weiner-Szász Kamarazenekar - többek között Brahms, Schubert és Bartók darabokat felvonultató - Kanyargó Duna mentén című előadására kerül sor.     
    
A rendezvény kiemelt programjai az esti órákban kezdődő crossover - két egymástól eltérő műfajt ötvöző - koncertek lesznek. Elsőként a Concerto Budapest és a Muzsikás Együttes veszi birtokba a színpadot Mocsári Károllyal és Balogh Kálmán cimbalomművésszel kiegészülve. A nap zárásaként a Budapest Bár és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös muzsikálását élvezhetik a látogatók.  
    
A nap folyamán kézműves foglalkozások, arcfestés, képzőművészeti tárlat és Liszt kedvenc ételeit, valamint egyéb finomságokat felvonultató főzőműsor várja a zenétől már jóllakott látogatókat. A rendezvény házigazdája Novák Péter lesz. Az esti két koncert kivételével minden program ingyenesen látogatható.