Magyar sikerek a nemzetközi vadászkürtös versenyen

Zene

(MTI) - Kilenc ország - Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Svájc, Csehország, Szlovákia, Németország, Lengyelország, Magyarország - zenészei mutathatták be tudásukat a közönségnek a hétvégén a baranyai megyeszékhelyen; a rendezvény az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat része volt.    

 
Az egyéni kategóriákban a Vadászkamara Kürtegyüttes tagjai bizonyultak a legjobbnak: Palatinus Ferenc és Nagy Csaba első helyezést ért el, Tápai Balázs pedig egy második helyet gyűjtött be. Csapatversenyben osztrák és cseh sikerek születtek. A hagyományteremtésként indított vándordíjakat az abszolút első helyezettek, így a csapatok esetében az osztrák Jagdhornverein Windhag együttes, a szólisták között pedig Nagy Csaba érdemelte ki. A megmérettetésen emellett több mint negyven csapat kapott arany minősítést, a többiek elérték az ezüst kategória szintjét. A szólisták esetében mintegy negyven versenyző teljesítményét arany, majdnem tíz indulóét ezüst, egy kürtöst pedig bronz minősítéssel díjaztak a bírák.    
 
A fellépőket nemzetközi zsűri minősítette a zenei hangzás, a tisztaság, a kottahűség, a tempó, a dinamika és nem utolsósorban az egyenruha és a megjelenés alapján.