Márványtermi és stúdiókoncertek a Magyar Rádióban

Zene

200 éve született Liszt Ferenc címmel 8-án Borbély László Bach- és Liszt-műveket zongorázik, majd 15-én Rohmann Ditta és Rohmann Imre játszik Liszt-, Chopin-, Glazunov és Alkan műveiből. Szeptember 17-én indul a népszerű Zenebeszéd előadások újabb szériája, ezúttal Beethoven f-moll (Apassionata) szonátáját ismerheti meg a Magyar Rádió 6-os stúdiójába ellátogató közönség Farkas Zoltán zenetörténész és Réti Balázs zongoraművész segítségével.

Szeptember 22-én a nemzetközi koncertélet kiválóságai, Baráti Kristóf és Farkas Gábor lépnek fel a Liszt Ferenc tiszteletére rendezett koncerten, természetesen Liszt-művekkel. 25-én, vasárnap a Magyar Rádió 6-os stúdiójába várja a legkisebbeket a Tóbiás Matiné újabb előadásán Lukácsházi Győző. A délelőtti Reneszánsz varázs vendége a Camerata Hungarica együttes.

Szeptember 26-án, hétfőn egy török-magyar kamaraesten zongoradarabok és dalok hallgathatók meg a Márványteremben a Török Nagykövetség és a Török Légitársaság támogatásával.

Szeptember 29-én két koncert is lesz a Magyar Rádió patinás koncerttermében. Hat órától a Fiatal művészek pódiumán a Versenygyőztes fiatalok sorozatban Banda Ádám hegedül és Kovalszki Mária zongorázik, este nyolc órától pedig a Liszt és Európa című kamarazenei fesztivál koncertjén Rados Ferenc, Fejérvári Zoltán, Lajkó István zongorázik és a Rondó Vonósnégyes játszik a MusMa (Music Masters on air) című project keretében. A nemzetközi komolyzenei fesztiválok és rádiók együttműködésében megvalósuló programban fiatal zeneszerzők ?Liszt Ferenc és a tájkép?  témája által ihletett zongoradarabjaikat mutathatják be fiatal zongoristák közreműködésével A Hungarofest Klassz Zenei Irodával közös rendezésű koncerten a magyar komponisták közül Dargay Marcell egyik e témakörben komponált zeneművét ismerheti meg a koncertlátogató közönség, s egy-egy fiatal belga, spanyol, cseh, lengyel és török zeneszerző műve is elhangzik.