Miből lesz a cserebogár?

Zene

Fehér András és a fiatalok

Az opera próbáit 2008. január 23-án, 30-án, február 6-án és 13-án, az előadást pedig február 20-án este héttől kísérhetik figyelemmel az érdeklődők az Óbudai Társaskörben (III. Kiskorona u. 7.). Fehér András így nyilatkozott e különleges munkáról: "Van-e izgalmasabb dolog annál, mint egy operaelőadás létrejötte? Belelátni a műhelymunka nehézségeibe, a kezdetektől az előadás végső formájáig. Ez már itt a "nagy fa", amibe fejszét vágunk. Nagyon nagy fa, minden operák egyik legnagyobbja. A "cserebogarak" eddig csak körberepülve csodálták, álmodoztak, titokban próbálgatták magukat részleteivel. És most "rárepülünk".

Puccini remeke sok gyönyörűséget, fájdalmat és örömet rejt a felkészülés során, de minden gyötrelem megéri, mert aki csak a közelébe kerül - bármilyen formában - az egy életre fertőzötté lesz. Csak az lehet sikeres benne - legyen az bármelyik szerep is -, aki tudása teljes "vértezetével" teljesíti a zene és a színpad együttes kihívásait, és csak az élvezheti, más oldalról, aki teljes szívével odaadja magát a darabnak. Mi ezt tesszük, remélem olyan sikerrel, ami méltó a nagy szerző jubileumának ünneppé tételéhez."

(2008. január 23., 30., február 6., 13. (próba), február 20. (előadás) 19:00 Óbudai Társaskör (Budapest) - Miből lesz a cserebogár, avagy egy opera előélete a bemutatóig; Puccini: Bohémélet; km.: Honinger László (Rodolphe), Gaál Csaba (Marcel), Papp Nikoletta (Mimi), Kaján Katalin (Musette), Hábetler András (Schaunard), Bánky Mátyás (Collin), Pivarcsi Gábor (Alcindor, Benoit), Holló Mariann (zongora); vez.: Kollár Imre; rend.: Fehér András)