Nemzetközi muzsikustábor Balassagyarmaton

Zene

Musical-est, gálakoncert, zenekari est, valamint egyéni hangszeres előadók szereplése is megtekinthetőek a hat hangverseny mellett Balassagyarmaton, melynek különlegessége, hogy nem csak a növendékek, hanem mestereik is fellépnek. Érdemes  részletesebben tájékozódni a helyszínekről, ugyanis nem csak az iskolában lesznek koncertek, hanem Mohorán a Tolnay Klári Emlékházban, valamint a balassagyarmati vármegyeházán is.

A kurzus mesterei: gordonkát Déri György, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - Budapest Nemzetközi Bartók szeminárium gordonka és kamarazene professzora oktatja; a négy zongoratanár: Paolo Pollice Olaszországból, Kerek Ferenc, a Szegedi Egyetemi Konzervatórium rektora, Szokolay Balázs és Eckhardt Gábor. Perényi Eszter foglalkozik a hegedűszakos növendékekkel, Madarász Iván kamarazene szakon tanít, Fenyő Gusztáv Skóciából érkezett, hogy zongorát, s kamarazenét tanítson, Roni Porat (Izrael) felel a karmesterekért s a szimfonikus zenekarért. 

A kurzus legfontosabb célja, hogy eddig fel nem fedezett tehetségek megmutathassák tudásukat, s nemzetközileg elismert zenészek adhassanak nekik segítséget az előrejutásban. 

A tizenöt meghirdetett szakra - zongora, ének, musical, kürt, fuvola, klarinét, gitár, hegedű, gordonka, gordon, cimbalom, kamarazene, karmesterkurzus, szimfonikus zenekar és kórus - 130 muzsikus jelentkezett szerte a nagyvilágból.

A jelentkezők életkora idén is nagyon széles volt - tizenkettőtől egészen a harmincöt évesekig. Három kontinens országaiból érkeztek idén hazánkba: Dél-Koreából, Olaszországból, Izraelből, Mexikóból, Kanadából, Svédországból, Szlovákiából, Romániából és az Egyesült Államokból. 

 

http://www.rozsavolgyiart.hu/honlap_hu/index.htm