Operacsillagok csúcstalálkozója: Netrebko, Kaufmann, Schrott

Zene

A hármas először működik együtt, hogy nagyszabású - komoly- és könnyűzenei - programmal örvendeztesse meg a publikumot. Első koncertjükre Münchenben a Königsplatzon kerül sor július 29-én, az est műsorát augusztus 6-án a bécsi Stadthalléban, augusztus 16-án pedig a híres berlini Waldbühnén ismétlik meg. A koncerteket a Prágai Filharmonikus Zenekar kíséri Marco Armiliato vezényletével. 

Anna Netrebko úgy vélekedett, összefogásuk ünnep a közönség számára, de számukra is. Társával, Erwin Schrott-tal részletet adnak elő Gershwin Porgy és Bess című darabjából, a szólam újdonság Netrebkónak, nem az viszont a Manon Lescaut duettje Jonas Kaufmann-nal. Erwin Schrott Mozart Don Giovannijából Leporello és Don Giovanni egy-egy áriáját egyaránt megszólaltatja, felcsendül dél-amerikai tangózene is, és az sem kizárt, hogy az énekesek táncra perdülnek a pódiumon. Kaufmann előzetest ad a következő évad New York-i Met-premierjéből, a Faustból, amelynek élő közvetítése Magyarországon is látható majd. 

A három sztár természetesen külön úton is jár, a német tenor például a Bajor Állami Operaház szabadtéri fesztiválján a kiváló zongorista, Helmut Deutsch kíséretével dalestet ad július 26-án, a Netrebko-Schrott páros pedig augusztus 2-án Kölnben lép fel.