Orgonabemutató Budapesten

Zene

 

A három manuálos, jelenleg is bővítés alatt álló hangszert Nagy László Adrián orgonaművész mutatja be az érdeklődőknek. Az Orgonabarátok Civil Köre szervezte bemutatókon azonban nemcsak szóbeli tájékoztatás hangzik el, hanem koncert formájában és saját kipróbálás útján is megismerkedhetnek a résztvevők az egyes hangszerekkel.

November 28-án a következő darabok csendülnek fel:

Stanley: Trumpet Voluntary
Sorge: Három trio
J. S. Bach: G-dúr prelúdium
Reger: d-moll introduction és passacaglia
Leighton: Paean

Az orgonabemutatók azonban ennél is többet kínálnak. Nemrég indult el a sorozaton közreműködő művészeket kérdező interjúsorozat az Orgonabemutato.hu oldalon. A napokban egy másik cikksorozat is kezdetét vette 5 perces hólabda címmel, melynek keretében orgonaművészeket, kántorokat, orgonaépítőket kérdeznek meg. A kezdeményezés érdekessége, hogy minden nap készülnek a beszélgetések, eddig dr. Beharka Pál, Tóka Szabolcs, Tóka Ágoston, dr. Bednarik Anasztázia, Kárpáti József és Baróti István szólalt meg.

Az orgonabemutató programok ingyenesen megtekinthetők, de előzetes jelentkezés szükséges. További részletek a Fidelio Orgonabemutató fórum topicjában és a www.orgonabemutato.hu oldalon olvashatók.