Osztrák-Magyar Haydn-napok a hétvégén

Zene


fertod_esterhazy-kastely.jpg
A fertődi Esterházy-kastély

(MTI) - A magyarországi fertődi és az ausztriai kismartoni Esterházy-kastély tavaly, a Haydn-év során megkezdett egyedülálló és sikeres együttműködése idén is folytatódik - mondta Erdődy Orsolya, a Klassz Zenei Iroda vezetője.

 
Kapcsolataikat még szorosabbra fűzve már egy közös rendezésben megvalósuló fesztivállal, az Osztrák-Magyar Haydn-napok koncertjeivel várja a közönséget a Haydn Festspiele Eisenstadt és a Hungarofest Nonprofit Kft. Klassz Zenei Irodája, valamint a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága.
   
Az osztrák zeneszerző, Joseph Haydn emlékére megrendezett háromnapos koncertsorozat első napján, szombaton lép fel Tzimon Barto amerikai zongoraművész, aki a kismartoni Esterházy-kastélyban Schubert- és Haydn-darabokat ad elő.
   

osztrakmagyarhaydnzenekar_fischeradam.jpg
Osztrák-Magyar Haydn Zenekar

Vasárnap Mozart- és Haydn-szimfóniákat hallhat a közönség az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar előadásában, Fischer Ádám vezényletével a fertődi Esterházy-kastélyban.

   
A háromnapos rendezvénysorozat befejező napján, Haydn halálának 201. évfordulóján, hétfőn az Arnold Schoenberg Kórus és Zenekar Haydn A teremtés című oratóriumát adja elő a kismartoni Hegyi-templomban.