Pannon Filharmonikusok - Párok játéka

Zene

 

Az első három koncerttel a zenekar nagy sikert aratott, most, május 6-án következik a bérletsorozat záró estje, amely A tűz címet kapta. A "tűzzenéket" megszólaltató koncerten az előre meghirdetett programmal ellentétben - Salvatore Accordo gyengélkedése miatt - Lendvai József (fotó) hegedűművész lép fel az együttessel. A zenekart Uri Mayer vezényli.

A május 6-i hangversenyen az eredeti programon De Falla, Händel, Sarasate, Bizet és Wagner "tűzzenéi" szerepeltek. A műsorban annyi változás történt, hogy Sarasate Carmen-szvitje helyett a Sarasate: Zigeunerweisen csendül fel, illetve Ravel Tzigane című műve is bekerült a műsorba.

Az első három koncertről:
2005. január 28-án, a ciklus első hangversenyén (amelynek címe: A víz) Muszorgszkij, Smetana, Dvorák és Debussy művei hangzottak el Hamar Zsolt zeneigazgató vezényletével.
2005. február 18-án, a második koncerten (Az álom) az együttes Mendelssohn, Hindemith és Rimszkij-Korszakov műveit játszotta, ugyancsak Hamar Zsolt irányításával.
2005. március 4-én A valóság című est következett, amelyen Mozart Cosí fan tutte-nyitánya, Veress Sándor Passacaglia oboára és vonószenekarra című darabja, illetve Sosztakovics XI. szimfóniája csendült fel; vezényelt és oboán játszott Hansjörg Schellenberger.