Pavarottival koncertezik a MÁV Szimfonikus Zenekar

Zene

"A kíséret művészete"- így méltatták a kritikák a magyar együttes teljesítményét a hamburgi Pavarotti-gálaestről szóló beszámolójukban. A MÁV Szimfonikus Zenekar eddig már hat alkalommal koncertezhetett a magas "C" királyával, s most újabb közös fellépésre készülnek. Október 14-én Stuttgartban játszanak Pavarotti-gálaestjén, amelyek dirigense Leone Magiera, szopránszólistája pedig Simona Todaro.
MÁV Szimfonikus Zenekar
 
A MÁV Szimfonikus Zenekar először hét esztendővel ezelőtt, 1998-ban kísérhette Luciano Pavarottit, s a közös koncert olyan jól sikerült, hogy az 1999-ben, Tokióban rendezett 3 tenor koncert közreműködőinek - amelyet James Levine dirigált, - is őket kérték fel.
Egy évvel később a magyar zenekar Plácido Domingo gálaestjét kísérte, majd 2000-ben Kiri Te Kanawával muzsikálhattak együtt. A harmadik tenorral, José Carrerasszal 2002-ben koncerteztek, az utóbbi években pedig Pavarottival léptek többször pódiumra.
Pavarotti a MÁV Szimfonikusokkal próbál
 
Stuttgartban s a gálaest programján Tosti-dalok, Bellini-áriák mellett Puccini Bohéméletének és Mascagni Fritz barátunk című operájának néhány részlete hangzik fel. A hangverseny műsorában szerepel még Leoncavallo Mattinatája, népszerű áriák Lehár operettjeiből, a ráadások közül pedig nem maradhat ki Lara Granadája és az O sole mio sem.
Az est karmestere és zongoristája Leone Magiera, aki szintén Pavarotti régi partnere.

Szerte a világon ünneplik majd október 12-én Pavarotti 70. születésnapját a rajongói. A DECCA kiadó több régi felvételének újbóli megjelentetése mellett most egy Verdi és Donizetti áriákat megszólaltató lemezt is kiadott.

Fotó: http://www.mavzenekar.hu/