Szabadság, szerelem

Zene

Schiff András

Az eseménysor a Hongkongi Művészeti Fesztivállal, a Hongkongi Művészeti Központtal és a Hongkongi Egyetemmel együttműködve jött létre. A Hongkongi Művészeti Fesztiválon - a Városháza koncerttermében - február 28-án közös hangversenyt ad Schiff András és felesége, Juko Siokava hegedűművész, valamint Perényi Miklós csellóművész. Ezt követi március 1-jén Schiff András szólókoncertje.

Ugyancsak e fesztivál keretében lép színpadra március 15-16-án a Magyar Állami Népi Együttes a Magyar Concerto - Hommage ? Béla Bartók című műsorával. A nagy érdeklődés miatt a szervezők az eredetileg tervezett két előadás mellé harmadikra is felkérték az együttest.

A Hongkongi Művészeti Központ galériájában március 3-án nyílik Fehér László Festmények 2001-2005 tárlata, amely két hétig látható. Fehér László tavaly, Schiff András idén vehette át A Magyar Kultúra Követe megbizatást Hiller István oktatási és kulturális minisztertől.

A Hongkong Egyetem Múzeumában - a sokoldalú együttműködésnek, helyi cégek és alapítványok támogatásának köszönhetően - március 17-től látható a Stein Aurél írásos hagyatékát bemutató emlékkiállítás a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának válogatásában.

A hongkongi eseményekkel a Magyar Évad Kínában rendezvénysorozat még nem zárul le: áprilisban az ExperiDance együttes lép fel Pekingben és Qingdaóban. Az évad zárórendezvénye 2008 júniusában lesz Shenzhenben.