Új utak

Zene


images_234722d9a7924936a5369aadeecec85a.jpg
Új Liszt Ferenc Kamarakórus

 Az együttes nevében és szellemiségében az 1963-ban Párkai István által életre hívott és harminc éven keresztül vezetett Liszt Ferenc Kamarakórust hivatott követni. Az együttes egy válogatott, 30 fős csapatból áll, elsősorban a Zeneakadémia volt és jelenlegi hallgatói alkotják, vezetőjük pedig Erdei Péter karnagy, a Zeneakadémia docense.

Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus 2010. április 17-én tartotta legelső fellépését Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem meghívására az egyetem Dísztermében szerepeltek nagy sikerrel XX-XXI. századi kompozíciókból álló műsorukkal. Másnap délelőtt a nagyváradi Olaszi Református templom istentiszteletén is fellépett a kórus a református egyház meghívására, s az ottani rövid bemutatót is lelkes tapssal hálálta meg a közönség. 

Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus legközelebb május 18-án este fél nyolctól hallható a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz plébániatemplomban, rá két napra pedig, május 20-án este héttől az Eötvös utca 10. alatt található E10 nevű kulturális központban lépnek fel egy világi és egyházi műveket egyaránt tartalmazó színes műsorral. Az idei évadban az utolsó koncertjeiket a Miskolci Operafesztiválon tartják majd június 12-én délután öttől a miskolci avasi templomban.