Vásáry Tamás és Érdi Tamás Dél-Angliában zongorázik

Zene

 Érdi Tamás

(MTI) - A helyi zenei társaság szabályai szerint a fiatal zongorista muzsikál délután. Érdi Tamás fél hatkor kezdődő hangversenyén öt Chopin- és négy Liszt-művet ad elő, majd a vacsora után Vásáry Tamás következik, aki Schumann-, Kodály- és Chopin- művet játszik, majd Schubert f-moll négykezes Fantáziáját a két művész közösen adja elő a mogyoróvesszővel és virágokkal földíszített teremben, ahol 150-200 ember hallgathatja a muzsikát.
    

 Vásáry Tamás

A zenei társaság két évtizede szervezi ezeket a koncerteket. Olyan hírességek játszottak náluk, mint Radu Lupu, Nyikolaj Demigyenko, Grigorij Szokolov, Schiff András, Piers Lane és sok fiatal tehetség, köztük Várjon Dénes is zongorázott a farmon.
    

A diót és mogyorót termesztő gazdaságban februártól júliusig tartanak zongorakoncerteket a zenei egyesület szervezésében. Idén június 18-án zárul a szezon, a mester, Alon Goldstein és a tanítvány, Simon Watterton hangversenyével. A koncertterem ősztől karácsonyig dió- és mogyoróraktárrá alakul, ez a vidék Nagy-Britannia legfőbb diótermő területe, ebből a dióból készül a híres kenti dióolaj.