Andrew Lloyd Webber felvásárolná az Abbey Road stúdiót

Zene


andrewlloydwebber_by_est_hu_crop.jpg
 Andrew Lloyd Webber

Az EMI kiadó a napokban jelentette be, hogy anyagi nehézségei miatt kénytelen megválni a közel nyolcvan éve működő Abbey Road stúdiótól, ahol annak idején a Beatles és a Pink Floyd, később az Oasis vagy a Radiohead is rögzítette lemezeit. A bejelentés után több zenész, köztük Paul McCartney is jelezte, hogy tenni szeretne a stúdió megmentéséért, de úgy tűnik, Andrew Lloyd Webber lehet az, aki pénzt is áldozna a felvásárlásra.  

A 61 éves zeneszerző a legtöbb musicalét ebben a stúdióban vette fel (így a Jézus Krisztus Szupersztárt, vagy legfrissebb művét, Az Operaház fantomjának folytatását, a Love Never Dies című zenedarabot), és szóvivőjén keresztül megerősítette, hogy komolyan érdekli az Abbey Road felvásárlása.  

"Andrew Lloyd Webber úgy gondolja, rendkívül fontos, hogy a stúdiót megmentsük a brit zeneipar számára. Az Abbey Road kitűnő infrastruktúrával rendelkezik, három nagy stúdiót is magába foglal. Andrew alighanem több zenészt hozott ide, mint bárki más az elmúlt évtizedekben, hiszen nagyzenekari művek felvételéhez is megfelelő a stúdió kapacitása" - erősítette meg a komponista szándékait szóvivője.