Barbra Streisand átpártolt Obamához

Zene

Barbra Streisand

Barbra Streisand tradicionálisan demokrata-párti amerikai, és már hosszú évek óta igyekszik segíteni a demokrata politikusok kampányait. Négy éve John Kerryt támogatta koncertjeivel, korábban Al Gore, azelőtt pedig Bill Clinton mellett is kiállt, és igyekezett fellépéseivel pénzt szerezni a politikusok kampányaihoz. Az énekesnő korábban Hillary Clinton mellett kampányolt, mióta azonban kiderült, hogy nem ő lesz a demokrata elnökjelölt, átállt Barack Obama táborába. 

Streisand szeptember 16-án a Los Angeles-i Beverly Wilshire Hotelben lép fel mintegy 700 néző előtt. A koncertre a minimális jegyár 2500 dollár lesz, vagyis az énekesnő mintegy 2 millió dollárt gyűjthet össze az eseményre személyesen kilátogató Obamának. Streisand egyébként előszeretettel foglal állást politikai ügyekben, legutóbb a republikánus jelöltet, John McCaint támadta, amiért Sarah Palin személyében női alelnökjelöltet nevezett ki maga mellé.

"McCain azt hiszi, hogy csak azért, mert alelnökjelöltjének két X-kromoszómája van, már meg is tudja nyerni magának azokat a szavazókat, akik Hillary Clintont támogatták" - háborgott az énekesnő.