Cseh Tamás-emlékest és jótékonysági koncert Bakonybélben

Zene

Baky György emlékeztetett arra, hogy Cseh Tamás 1961-től szervezte Bakonybél határában az indiántáborokat, s az "indiánokat" nagyon megkedvelték és be is fogadták a falu lakói. Cseh Tamás például ott telepedett le, házat vásárolt és a halála előtti években már Bakonybélen volt állandó lakos. 2009 áprilisában - néhány hónappal halála előtt - Bakonybél díszpolgárává választották.

A meglepetéseket is tartogató esten - a kápolna előtti téren - fellép Pitti Katalin operaénekes, Novák János és Bornai Szilveszter zenész, Kisfaludy András filmrendező, az egykori Kex együttes dobosa, a Se Tamás Duó (Király Gellért és Kálmán Gábor), Borteleki Gábor és Dávid Roland énekes-gitáros, valamint Kőrösi Csaba, a veszprémi Petőfi Színház művésze. Koncertet ad a helyi Retro együttes is, amelynek tagjaival Cseh Tamás baráti viszonyban volt, s amelyben a polgármester is zenél.
A nézők téglajegyeket vehetnek és adománnyal is hozzájárulhatnak a kápolna és a mellette lévő stációk felújításához, ami szívügye volt Cseh Tamásnak is - mondta a polgármester.