Elhunyt Pásztory Zoltán, az egykori Illés együttes dobosa

Zene

(MTI) - Elhunyt Pásztory Zoltán, az egykori Illés együttes dobosa. A 61 éves, Kossuth-díjas művészt vasárnap hajnalban, 61 éves korában élte a halál - közölte Rosta Mária producer az MTI-vel.

A magyarországi beatzene egyik meghonosítójaként számon tartott zenész magas vérnyomása miatt néhány napja a budapesti Szabolcs utcai Kórházban volt. Halálának pontos okát még nem tudják, feltehetően szívinfarktus érte. Pásztory Zoltán temetéséről később gondoskodnak.

Szörényi Levente, az Illés együttes frontembere az MTI-nek elmondta: mindenkit váratlanul ért a tragédia. Felidézte, hogy legutóbbi találkozásukkor a dobos láthatóan még "kicsattanó egészségnek örvendett". "Ő egy eléggé, hogy úgy mondjam feszültség hárító figura volt a zenekarban, (...) úgy is lehetne mondani, hogy ő volt a bokszzsák, (...) ilyen formán természetesen nagyon hiányzik majd emberileg" - mondta. Közölte: egyelőre nem foglalkoznak azzal, hogy mi lesz a nyárra tervezett Illés-koncertekkel. Az eredeti tervek szerint az Illés együttes, amely alapításának 40. évfordulója alkalmából több koncertre készült, augusztus 5-én, az erdélyi Csíkszeredában lépett volna először színpadra.