Franz Ferdinand: visszavesz a piálásból a frontember

Zene

A Franz Ferdinand harmadik stúdiólemeze január 27-én jelenik meg, és a skót zenekar tavasztól nyakába veszi a világot, hogy egy turné keretében is bemutassa az új anyagot. Alex Kapranos frontember egy fogadalommal készül a koncertezésre, elhatározta, hogy szakít a "hagyományokkal" és csak minden második koncert után fogyaszt el egy üveggel kedvenc italából, a skót whiskyből.

"Vigyáznom kell a túl sok whiskyvel, mert különben el fogom veszíteni a hangomat. Az elmúlt években már megszoktam, hogy turné alatt sokat iszom, főleg koncertek után, amikor minden alkalommal elfogyasztottam egy üveggel. Ilyenkor rengeteg adrenalin van az emberben, és a feszültséget egy üveg whiskyvel lehet a legjobban levezetni. Úgy döntöttem, mostantól csak minden második koncert után iszom majd, így megőrizhetem a hangomat" - mondta az énekes, aki a már elkészült (és már az internetre is kiszivárgott) új lemezről is nyilatkozott.

"Az volt a terv, hogy nincs terv. Sokkal élvezetesebb volt út közben kialakítani az album arculatát, mert mi írtuk, mi hangszereltük, mi játszottuk fel a számokat, producer segítségét sem kértük, sőt, még a hagyományos stúdiótechnikát sem vettük igénybe, hiszen a régi városházán rögzítettük a lemezt. Felszabadultan dolgoztunk, és ilyenkor jönnek a legjobb ötletek, hiszen teljes volt a szabadságunk a dalok megírásánál. Nagyon élveztük az egészet, sokat nevettünk, és ha az ember örömmel készít zenét, akkor az emberek is örömmel fogják hallgatni" - fogalmazott Kapranos.