Gwen Stefani, az energiabomba

Zene

Gwen Stefani a No Doubt együttesben

A 37 éves énekes mindent beleadott, hogy műsora olyan nagyszabású legyen, mint amekkora az aréna, melyben fellépett.
Ez volt az első koncertje Új Zélandon 1996 óta, amikor a No Doubt a Powerstation-ben csapott a húrok közé. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán is, és a narancsvörös ska punk bandavezér-popüdvöskéből Gwen átlényegült. Érezni, hogy egy tökéletes porondmesterhez méltón tartja kezében karrierjét, közben azért időt szakítva divatdiktátori küldetésének is.
A Sweet Escape turné keretében fellépő Stefani második szólóalbumát reklámozza hattagú csapatával, akik között még egy rézfúvós szekció is helyet kapott. A félig divatbemutatóra emlékeztető show zeneileg igazán a topon volt, s az esemény fényét a nyolc háttértáncos csak emelte.

A szobortestű énekesnő szexi tanárnőként, habcsók királykisasszonyként és pajkos nővérkeként is dalolt a tomboló közönségnek.

Ruháihoz hasonlóan zenéje is tarkabarka. Hip-hop (Yummy) és dekadens pop (Luxurious) jól megférnek egymás mellett repertoárjában. Persze nem maradhattak el a nagy slágerek sem, így a 4 in the Morning és az Early Winter is felcsendültek rávilágítva, mekkora utat járt be eddig Stefani a punktól a No Doubt dallamokig.

"Hol vannak az én új zélandi barátnőim?" kiáltott fel Gwen, kissé talán színpadiasan a fináléban, és az utolsó számok egyikeként felcsendült az új album legfeledhetőbb nótája, az Orange County Girl. Közben az énekesnő a hamisítatlan gwen-stefanis showelemeket még bevetette, melyhez a háttérben a kivetítőkön ott villogtak gyerekkori fotói is.

Persze az énekesnőnek nem kell törődnie a visszafogottsággal, az nem az ő stílusa. És rajongói nem is várják el tőle.