Jamie Winchester előlépett

Zene

 "Nagyon termékeny volt az elmúlt nyolc évem, amikor Hrutka Róberttel játszottam együtt. Sikeresek voltunk, mégis éreztem, eljött a váltás ideje, és más irányba kell lépnem. Megérett bennem egy szólóalbum elkészítésének gondolata, logikus és természetes lépésnek tűnt, hogy készítsek egy önálló lemezt" - mondta az északír születésű 39 éves énekes, gitáros, zeneszerző, Jamie Winchester.

 
Winchester, aki számos rangos szerzői elismerés birtokosa (eMeRTON, Artisjus, Jakab Líra díjak) úgy érezte, a hangos, olykor punkos gitártémáknak kell a hátukon vinniük a dalokat. A lemez Jamie és Moldvai Márk (ex-Neo, Mitsoura) közös munkája. Mint azt a művész elmondta: Moldvai Márkkal végighallgatták a dalkezdeményeket és kiválogatták a legjobb 13-at, majd hagyták, hogy a dalok önmagukat formálják, ehhez igazították a hangszerelést.
 
 
A The Cracks are Showing című bemutatkozó album hangzását tekintve a Jamie Winchestertől megszokott élőhangszer-centrikus-, és a Moldvai Márktól ismert elektronikus világ keveréke. A különböző hangszerek, hangok és effektek organikusan illeszkednek egymáshoz, úgy, hogy a dalok mondanivalója kerüljön fókuszba.
    
Az album rendkívül sokszínű és formabontó lett, ugyanakkor a főhős eddigi húszéves pályafutásának hangzásvilága is érezhető a lemezen. A Nothing Nice című dalon érezhető a Led Zeppelin Jamie-re gyakorolt hatása, a Nuffayou című nóta pedig kifejezetten neo-punkos, illik az izgalmas, eklektikus XXI. századi rocklemez koncepciójába, akárcsak a The King Must Fall című romantikus ballada.
 
Jamie Winchester és zenekara a koncerteken az új lemez dalait játssza, mindössze három dalt vettek fel a repertoárba a Jamie-Robi korszak slágereiből. A négytagú bandában Jamie mellett maradt a Jamie-Robi zenekar összeszokott ritmusszekciója, Giret Gábor basszusgitáros és Kottler Ákos dobos. Az új gitáros, Pásztor Sámuel (Simi) az Anna and the Barbiesból érkezett. A zenekart a rajongók havonta egyszer garantáltan hallhatják Budapesten, méghozzá a bejáratott helyszínen, a Gödör Klubban. A zenészek emellett járják az országot az új albummal. Jamie fellép Tátrai Tibor gitáros bandájával, a Magyar Atommal, és állandó közreműködő a Quimby-ből ismert Balanyi Szilárd koncertjein is.