Joe Satriani Budapesten lép fel

Zene


175307_nagy_joe_satriani_jo.jpg
Joe Satriani
Joe Satrianit immár évtizedek óta a világ legjobb gitárosai közé sorolják, az amerikai zenész számára 1987-es lemeze, a Surfing With The Alien jelentette a nagy áttörést. Satrianit a rockzene egyik legkomolyabb technikai tudással rendelkező gitárosának tartja a szakma és a közönség, amit több mint 10 millió eladott lemez és 14 Grammy-jelölés bizonyít. 

A gitáros a 80-as években tanítással kezdte karrierjét, és olyan sztárokat oktatott, mint Kirk Hammett (Metallica) és Steve Vai. Számos sikeres szólólemeze után 1996-ban két gitárostársával, Steve Vai-jel és Eric Johnsonnal G3 néven világ körüli turnéra indult: az időnként cserélődő gitárhősök triójának turnéja azóta hagyománnyá vált, és telt ház mellett játszanak világszerte.

Satriani tavaly a Van Halen tagjaival, Sammy Hagarrel és Michael Anthonyval, valamint Chad Smith-szel (Red Hot Chili Peppers) megalakította a Chickenfoot nevű szupergroupot. Debütáló lemezük Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában is díjesőt hozott, a Classic Rock magazin pedig 2009 legjobb új zenekarának választotta a csapatot.

A gitáros jelenleg 11. stúdiólemezén dolgozik, amely várhatóan októberben jelenik meg. A november 8-i budapesti koncerten nagy slágerei mellett az új album számai is bemutatkoznak majd. Az előzenekar a Ned Evett and Triple Double nevű együttes lesz.