Lemezbemutatót tart az Envoy

Zene


envoy_01.jpg
Envoy

Az Envoy 2006-ban alakult öttagú budapesti gitárpop-zenekar.

 
Az együttes 2010 tavaszán fejezte be A Peculiar Season című bemutatkozó nagylemezét, melyet élőben vett fel a budapesti Sound Master stúdióban Hidasi Barnabás hangmérnök közreműködésével.
 
A lemez anyaga egyaránt merít a gitár alapú és elektronikus műfajokból, akárcsak az angolszász zenei kultúrából. A zenekar nagyívű, lendületes és részletgazdag dalait a férfi és a női énekhang izgalmas párbeszédére, oda-vissza dinamikájára és a dúsan színezett gitárhangzásokra építi.
 
Az Envoy tagjai: Kandech Evelyne (ének), Kovács Gergely (gitár, ének), Kucsma Tamás (gitár), Tóth András (basszusgitár) és Váradi György (dob).
 
Az együttes első, hétszámos demóját a megalakulás évében készítette; egyik dalából SKC jóvoltából remix készült, s megjelent a WAN2 magazin cd-mellékletén. A csapat azóta folyamatos szereplője a hazai klubéletnek, bemutatkozó koncertjét 2007 elején tartotta a budapesti Merlinben, ahol fellépését VJ-k és vonós hangszerek egészítették ki. A zenekar nagyobb koncertjein a vetítést, vizuális elemeket Six biztosítja.