Lopással vádolják a Gorillazt

Zene

Eddy Grant kész beperelni Damon Albarnt, mert szerinte a Gorillaz új kislemezén szereplő Stylo című szám több részletében is megegyezik egy 1983-as szerzeményével, a Time Warp című dallal. Grant már egyeztetett ügyvédjeivel is, mert úgy véli, hogy Albarnék tudatában voltak azzal, hogy más számát használták fel a dalhoz.

"Damon Albarn a szíve mélyén tudta, hogy ez egy olyan dal, amit fiatal korában sokat hallgatott és nagyon szeretett. Nem ismerem őt, de biztos, hogy szerette ezt a számot" - mondta Grant, aki személyesen sosem találkozott Damon Albarnnal, sőt, mostanáig azt sem tudta, hogy ő áll a Gorillaz mögött.

Eddy Grant szerint az EMI-nak jeleznie kellett volna neki a hasonlóságot, lévén ő is és a Gorillaz is a lemezcég előadója.

"Ennek az egésznek úgy kellett volna lezajlania, hogy Damon telefonál a kiadómhoz az engedélyekért. A kiadóm - amely egyben az ő kiadója is - ekkor megkeresett volna engem, és kialkudtuk volna a feltételeket. Én azonban nem kaptam semmiféle telefonhívást, ehelyett szakértők véleményét kérték ki, ami azt feltételezi, hogy tudtak az egyezésről" - fogalmazott Grant.