A Magashegyi Underground a Művészetek Palotájában

Zene

Immár harmadszor adja elő dalait szimfonikus hangszerelésben a Müpában Bocskor Bíborka énekes és négy társa. A tavaly februári koncerthez hasonlóan a helyszín a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, közreműködik a Harmónia Garden Orchestra, a Talamba Ütőegyüttes, valamint a Discantus Énekegyüttes. Az est során öt dal is elhangzik a Magashegyi Underground hamarosan megjelenő új stúdióalbumáról.
 
 
Magashegyi Underground

Az új szimfonikus átiratokat a korábbiakat is elkészítő Subicz Gábor, a Pannonia Allstars Ska Orchestra trombitása mellett a pénteki koncert karmestere, Grünvald László jegyzi.

A pénteki Szimfonikus Remix című Müpa-koncerten csaknem ötven muzsikus lesz a színpadon, vendégként Závada Péter költő, az Akkezdet Phiai rappere, valamint Fehér Balázs, a Carbonfools énekese is fellép. Az est során filmet forgatnak, amely a tervek szerint az új CD DVD-mellékleteként fog megjelenni.
 
A Magashegyi Underground első teljes stúdióalbuma a 2010-ben megjelent Ezer erdő volt, ezt követte 2011-ben ennek tükörlemeze, a remixeket, B-oldalakat tartalmazó Ezer város, majd az ingyenesen letölthetővé tett EP, a Ragyogás. A zenekar felállása: Bocskor Bíborka (ének), Fodor Máriusz (billentyűs hangszerek), Szepesi Mátyás (gitár), Fűrész Gábor (basszusgitár), Toldi Miklós (dob).
 
(Forrás: MTI)
(Fotó: Zsólyomi Norbert)