Manic Street Preachers: négytagú trió készítette az új lemezt

Zene

A Manic Street Preachers hivatalos honlapján tudatta rajongóival, hogy elkészült Journal For Plague Lovers című új lemezének felvételeivel. Bár az albumot tavaly még az idei év elejére ígérték, a jelenlegi állás szerint csak május közepén jelenik meg, viszont az eredeti terveknek megfelelően minden számhoz a walesi együttes ex-gitárosa, az 1995-ben eltűnt, és tavaly halottá nyilvánított Richey Edwards szövegeit használták fel - így lett a korong készítésénél egy "negyedik tagja" is a triónak.

"Tizennégy éve őrizgettük ezeket a szövegeket, és úgy éreztük, most jött el az ideje, hogy feldolgozzuk és kiadjuk azokat. Az album sok tekintetben a The Holy Bible című 1994-es lemezünk folytatása lesz. Néhány részletet szerkesztenünk kellett, mert Edwards főleg prózában írt, ezeket át kellett alakítanunk dalszöveggé" - nyilatkozta korábban Nicky Wire basszusgitáros, aki most a hivatalos honlapon a következő bejegyzést tette közzé:

"A napokban fejeztük be a felvételeket Rockfieldben. Már csak a számsorrend elhatározása van hátra, majd utolsó lépésként New Yorkba küldjük az anyagot a maszterelési munkálatokra. Büszkék vagyunk a lemezre, izgatottan várjuk, hogy mindenki hallhassa a végeredményt."