MAnökken ProlEtarZ Miskolcon zenél

Zene

A közel 20 éves Grizzly Pub lassan egy éve Music Pubként is üzemel, vagyis a bővítés nem csak több asztalt, hanem egy színpadot is jelentett. Helyi és országos kedvencek is megfordulnak itt műfaji tekintet nélkül az etnotól a jazzen át a rockig, a minőségi élőzene a fontos.
 

manokenproletarz_promo.jpg
MAnökken ProlEtarZ
 
A Szabad Európa Rádiót már ismerheti a miskolci közönség, hiszen nyáron a PANKKK (Program a Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) támogatásával a romániai Jokerman zenekarral adtak közös koncertet itt. A négy srác - Grizzly ide, Grizzly oda - nem cammog majd a színpadon, rohanó lendület és meg nem alkuvó ritmusok hajtják őket előre. Zenéjük bevallottan támaszkodik a hazai alternatív hagyományokra, de merít a kurrens brit trendekből is.
 
A MAnökken ProlEtarZ vamp dívái közel sem nevezhetőek medve alkatúnak, inkább a koncert végére medvetalpat hozatnak majd tálcán maguknak. Minden valószínűség szerint az előttük heverő közönség ezt készséggel teljesíteni is fogja, elég lesz csak elkapniuk Súg  (ének, gitár) álmodozó tekintetét vagy Karva (basszusgitár, vokál) pszichedelikus vicsorát. Az ideális ivararányokról Mado (gitár) és Kori (dob) gondoskodik majd nem kevesebb energiával feltöltött veszedelmes rákkenrollal.
 
A SzER és a MaPEz, ahogy röviden szokták mondani, nem először tolja közösen a szekeret. Legutóbb Budapesten a Fészek Klubban adtak közös koncertet, s játszottak már együtt Kazincbarcikán is. A mostani koncertre teli tárral indul a két csapat, olyan dalokat fognak elsütni, amelyek biztos találnak.