Marozsán Erika a Művészetek Palotájában

Zene

A ragyogó fiatal színésznő, Marozsán Erika énekével, a Gramofon-díjas dzsesszgitáros Juhász Gábor zenéjével és a költő Jónás Tamás dalszövegeivel jelent meg az az album, amely e koncert alapjául szolgál.

A Szakíts, ha tudsz! sanzonos-dzsesszes motívumokkal átszőtt, kimondottan lírai felvételei az elhagyott nő szemszögéből járják körül egy szakítás történetét, s veszik olykor a bátorságot, hogy a nő reménykedjen még?

Megtudhatjuk végre, milyen az, amikor a lány ébred fel kissé öntudatlanul egyéjszakás kaland után (Vasárnapi másnap); milyen, amikor öröm és kétségbeesés között várja, hogy kiderüljön, terhes maradt-e miután elhagyta szerelme (Ön, hölgyem, terhes nő); hogyan kiabálja világgá elemi erővel csalódását (Inkább fáj); vagy éppen milyen a lánynak, akit szerelme fojtogató szeretetettel imád (A bezárt lány).

A kifejezetten szép dalok, a megnyilatkozás természetessége már önmagában emlékezetessé teszi az estet, az igényes zene, az erős drámaiságú szöveg és Marozsán Erika karaktere, hiteles előadása azonban igazi, ínyenceknek való koncertet kínál.