NEM Michael Jackson: Vissza az értékeimmel!

Zene

Februárban bejelentették, hogy április végén ötnapos aukciót rendeznek a Los Angeles-i Beverly Hilton hotelben, ahol Michael Jackson személyes holmijaira lehet licitálni. A popsztár maga szervezte az eseményt, amelytől azt remélte, hogy segítségével több millió dollárral sikerül gyarapítania egyre apadó vagyonát. A tervek szerint több mint kétezer tárgyat adnak el, a rendezvényre egy hatkötetes aukciós könyvet kellett készíteni, hogy minden holmiról megfelelő leírást tudjanak biztosítani. 

Jackson azonban azóta sokmillió dollárt érő szerződést kötött egy hónapokig tartó londoni rezidenciára, amelynek keretében 50 koncertet ad az O2 Arenában. Így már az aukcióból befolyó pénzre sincs szüksége, hiszen jóval többet kaszál az árverésből befolyó mintegy 20 millió dollárnál, ám hiába fordult bírósághoz annak érdekében, hogy visszakaphassa tárgyait. Az aukciós ház ügyvédje szerint a szerződés megköttetett és kristály tisztán leírja, hogy a tárgyak fölött immár a licitálást rendező cég rendelkezik, amely mellesleg eddig kétmillió dollárt költött az árverés előkészítésére. Jackson azonban nem adja fel a küzdelmet, és tovább folytatja a harcot a bíróságon, azt remélve, hogy sikerülhet leállítania értékei elkótyavetyélését. 

A tárgyak között ugyanúgy található vagyont érő Rolls Royce luxuslimuzin, mint néhány dollárra becsült sótartó, de vannak igazi relikviák is, mint például az a gyémánttal kirakott kesztyű, amit Jackson a Thriller videóklipjében viselt, egy turnébusz, Jacko antik tárgyai és festményei, sőt még a Neverland ranch bejárati vaskapuja is eladó.