I. Nemzetközi Fly To The Moon Rockabilly és Rock and Roll Fesztivál

Zene

A budapesti Gödör Klub május 21-én este 6-kor táncra buzdító, az este további hangulatát megteremtő térzenével nyitja kapuit a rock and roll-t és rockabilly-t kedvelő közönség előtt. Bent, a nagyteremben, ekkor már minden előkészület megtörtént ahhoz, hogy este 8-kor elinduljon az '50-es évek zenéit változatosan bemutató zenekarok műsora.

Az Egri Péter, Fácán és Singer alkotta hét éves, a legendás Comets zenekart többször is hazánkba csábító Mystery Gang Trio által szervezett fesztivál külföldi vendégbandái Olaszországból, Hollandiából és Horvátországból érkeznek.

Kick'em Jenny's Freak Show - Jenny, az olasz énekesnő holland zenekarával érkezik és a rockabilly keményebb oldalát mutatja be. Jenny vad és féktelen, mint a zene, amit játszik. Idén ő a holland klubok új felfedezettje.

PV and the HeartBeats - a holland zenekart tapasztalt zenészek alapították és saját bevallásuk szerint a rock and roll minden ízét ismerik és adják elő. Bennfentesek szerint ez valóban így is van, kiegészítve azzal, hogy mindezt kiválóan és pontosan teszik, új gitárosuk az egyik legjobb picking stílusú játékos Európában.

MadMen - Horvátországból érkezik Magyarországra négy fiatalember, hogy a rockabilly letisztult világát mutassák be kiváló, izgalmas színpadi előadásukkal.

A szervezők mellett a hazai színeket a Long Tall Sonny és együttese, a Wild Cows képviseli. Long Tall Sonny, azaz Mr. Rhythm-and-blues Közép-Európa legfigyelemreméltóbb autentikus rhythm-and-blues énekese, gitárosa. Zenekarával, a Wild Cows-zal a műfaj eredeti, '40-es, '50-es évek-beli formáját népszerűsítik egy kis rockabilly-s beütéssel.

A koncertek szünetében a Mystery Gang két tagja Egri Péter és Singer válogat lemezeik közül.