A New Kids On The Block is újra veszélyeztethet

Zene

"Boston utcáin nőttek fel, innen indultak hódító útjukra. Minden idők egyik legsikeresebb fiúbandája lettek. Létükkel generációkat ösztönöztek. Több mint hetvenmillió albumot adtak el világszerte, és közel egymilliárd dollárt kerestek az évek során. Öt platinalemez, tíz top10-es sláger, öt No.1. kislemez fűződik nevükhöz. Aztán egyszer véget ért minden. Azóta is rajongók milliói várják visszatérésüket. "Készen állsz?" - ez az üzenet fogadja pár napja mindazokat, akik valamilyen rejtélyes oknál fogva meglátogatják a '80-as évek egyik legsikeresebb együttese, a New Kids On The Block honlapját.

A fenti sorokból könnyen kikövetkeztethető, valami készül a Jordan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg, Jonathan Knight és Danny Wood alkotta banda háza táján. Bővebb információ hiányában a szaksajtó is egyelőre csak találgat: turnézni indulnak a srácok, netalán a legsikeresebb számaikat gyűjtik egy csokorba, vagy éppen új szerzeményekre számítsanak a rajongók? A People magazin mindenesetre úgy tudja, hogy az ötösfogat hamarosan hivatalosan is bejelenti visszatérését.

Bár Danny Wood a saját MySpace-es blogján halovány kísérletet tett a sajtóban megjelent, általa pletykának minősített információk megcáfolására, de érezhető a mondataiból, hogy itt még bármi történet. "Szeretném eloszlatni az NKOTB közös turnéjáról szóló híreket. Jelenleg nem zajlik semmiféle tárgyalás, de ha mégis a koncertezés mellett döntünk, azt hivatalos úton közöljük majd. Nem kell mindennek bedőlni, amit az ember az újságban olvas. De tudjátok: Soha ne mondd, hogy soha!" - írja a New Kids On The Block szétválása után producerkedésbe kezdett harmincnyolc éves úriember.

A New Kids On The Block története 1984-ben kezdődött; történelmi érdemük, hogy kikövezték az utat a kilencvenes években gombamód szaporodó fiú- és lánycsapatok előtt. Tíz év közös zenélés után feloszlott együttes. Legnagyobb sikerei közé tartozott a Hangin' Tough, a Step by Step, az I'll Be Loving You (Forever) vagy a You Got It (The Right Stuff) című számok. A fiúzenekarok doyenjét többször próbálta meg újra összehozni a Music Television, kevés sikerrel, valamelyikük mindig visszamondta a felkérést. A tagok többsége a News Kids sikerét szólóban is megismételte, de akadt olyan is, aki egészen más területen kamatoztatta tehetségét. Joe McIntyre több saját albumot (Stay the Same, talk to Me) is megjelentetett, a Boston Public című tévéműsor állandó vendége lett és egy Broadway-musicalben is feltűnt (Wicked). Mostanság filmezik (On Broadway), hasonlóan a színész Mark Wahlberg bátyjához, Donnie-hoz, aki játszott az HBO több Emmy-díjjal is kitüntetett sorozatában, Az elit alakulatban, az NBC Boomtownjában, A hatodik érzék vagy a Fűrész második és negyedik részében. Jordan Knight szólókarrierjét építgeti (Love Songs), bátyja, a negyven esztendős Jonathan pedig az ingatlanszakmában teljesedik ki.