Portugál séf étkeit eszik a Sziget sztárjai

Zene

Óriási pogózással indult a hivatalos Sziget első napja a Nagyszínpad előtt. Az Egyesült Állomokból érkezett Anti Flag több tízezres tömeget varázsolt a nézőtérre, annak ellenére, hogy kora délután lépett fel. Aztán kértek egy tucat Sziget-plakátot és dedikálva ajándékozták annak a gyerekkórusnak, amely néhány számba "besegített" nekik.

A backstage-ben összebratyiztak a Flogging Molly tagjaival és hosszas filozofálásba kezdtek. A Flogging tagjai annyira jól érezték magukat a backstage-ben, hogy hajnal kettőig maradtak.
 

Sziget20080814_sztarkonyha_MiguelVieira_DBELO20080814017.jpg
Miguel Vieira, a Sziget Fesztiválon fellépő szárok részére fenntartott étterem főszakácsa.

Az MGMT menedzserét ugyancsak lenyűgözte a Nagyszínpadnak a művészek részére berendezett hátsó traktusa és elismerően szólt a kiszolgálásról és a feltálalt ételekről. Nem csoda, hisz a konyhát a Ráday utcában nemrég megnyílt étterem Portugáliából érkezett séfje irányítja, aki nem kisebb helyeken dolgozott eddig, mint a franciaországi háromcsillagos Maison Picbe, és a molekuláris konyhájáról világhírű Ferran Adria spanyolországi, El Bulli éttermében, amely többször is megkapta a világ legjobb étterme címet. Alanis Morissette ennek ellenére úgy gondolta, hogy a teáját a magával hozott teafűből készítteti. Ő egyébként az újságírókat is erősen leizzasztotta, ugyanis a sajtókonferencia teremben kikapcsoltatta a légkondit, aminek következtében néhány perc múltán 38 fokos lázban égtek a média képviselői.

 
A show persze folytatódik csütörtökön is. A Nagyszínpadon Jamiroquai, a világzenén Ky-Mani Marly, a Metálon az Iced Earth, a jazz színpadán Rhoda Scott és a táncdalfesztivál sátorban Dolly Roll.