Segélykoncert az iszapkatasztrófa károsultjaiért Veszprémben

Zene

 

(MTI) - A veszprémi és környékbeli zenekarok felhívására mintegy húsz zenekar és énekes jelentkezett a 12 órás megakoncertre - mondta Vető Viktória, megjegyezve, hogy a koncert házigazdája, a Quimby zenekar egyik frontembere, Varga Livius lesz.
    Az ötezer nézőt befogadó Veszprém Arénában 31-én délután 2 órától másnap hajnali 2 óráig tartó, 30-30 perces blokkokból álló koncerten többek közt fellép a Quimby, 30Y, Kiscsillag, Erik Sumo Band, Pál Utcai Fiúk, Vad Fruttik, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Hollywoodoo, Kistehén, Harcsa Veronika, Heaven Steet Seven, Ladánybene 27, Hősök, Budapest Bár, Roy & Ádám, Jamie Winchester, Mystery Gang, Anima Sound System és a Sub Bass Monster.
    A fellépés sorrendjét a zenekarok sorsolással döntik el, ezzel is jelezve: nem az a fontos, hogy ki, ki után következik és hány órakor játszik, hanem az ügy, s a nemes cél érdekében való összefogás erejének szimbolizálása - hangsúlyozta a szervezők képviselője.
    A belépőjegyek egységesen 3 ezer forintért kaphatók, s a teljes bevételt Veszprém önkormányzata a devecseri és kolontári önkormányzatnak utalja át; az est fővédnöke a megyeszékhely új polgármestere, Porga Gyula lesz.