Smashing Pumpkins: új számok lesznek, új lemez nem

Zene

Billy Corgan, a Smashing Pumpkins frontembere kijelentette: a 2007-es Zeitgeist volt együttese utolsó nagylemeze, újabb albumot nem készít a formáció. A Pumpkins azért döntött így, mert legutóbbi albuma, a 2007-es visszatérő korongja, a Zeitgeist eladási adatai mélyen alulmúlták a várakozásokat.

"A Zeitgeisttel végeztünk az albumkészítéssel. Semmi értelme, az emberek már meg sem hallgatják. Felteszik az iPod-jukra, a két kislemezdalt meghallgatják, a többit pedig továbbléptetik. A célunk az, hogy kislemez-zenekarként működjünk tovább. Továbbra is kreatívnak kell maradnunk, de más formában, mint eddig" - nyilatkozta Corgan.

A frontember kijelentette: ezentúl koncerteken sem elsősorban a régi sikerszámokkal rukkol elő zenekara, és csak kisebb helyszíneken lép fel a jövőben.

"Ott folytattuk, ahol annak idején abbahagytuk. Nem egy nyugdíjas zenekar vagyunk, amely a régi slágereiből akar megélni. Nem a pénzért álltunk össze újra, azért folytattuk a zenélést, hogy ismét sikeresek legyünk. Felidegesít, mikor az emberek azt mondják, hogy nincs jövőnk" - tette hozzá.