Új albummal jelentkezik az Air és a Basement Jaxx is

Zene

A francia Air duó nemrég bejelentette, hogy majdnem teljesen elkészült új albumával, amit azonban csak 2007-ben tervez Nicolas Godin és Jean-Benoit Dunckel megjelentetni. A 2004-es Talkie Walkie egyelőre címnélküli utódjával kapcsolatban Dunckel a következőket nyilatkozta a Billboard-nak: ?Ez egy teljesen más irányvonal. Különböző, de mégis Air. Szeretünk időről időre változni. Ha mindig ugyanazt a hangzást produkálnánk, végünk lenne. A mi zenénket kedvelő emberek nyitottak az új dolgokra. Kíváncsiak. Van némi zenei hátterük is, így szeretnék, ha meglepnénk őket?.

Az új Air korongot megelőzi (szeptember 18.) Dunckel első szólólemeze, a tíz számot tartalmazó Darkel, amivel kapcsolatban a zenész elmondta, hogy a legtöbb dalban lesz zongora, és az akkordok főleg a fekete billentyűkön alapszanak.

Nicolas Godin és Jean-Benoit Dunckel formációja 1998-ban adta ki első lemezét, a Moon Safari-t, majd ezt követte az EP-ket összegyűjtő Premiers Symptomes 1999-ben, később a Sofia Coppola által rendezett Virgin Suicide (2000) is az ő nevükhöz fűződik. A francia duó harmadik sorlemeze, a Talkie Walkie, amely egyfajta visszakanyarodásnak is tekinthető a debütáló albumhoz. A kísérletező, 2001-ben napvilágot látott 10000 Hz Legend-nek már nyomait sem lehet tapasztalni ezen az anyagon.

A hazánkban is fellépet Basement Jaxx korongjáról egyelőre csak annyit tudni, hogy szeptember 4-én jön ki, Crazy Radio Itch címmel. Az albumot megelőzi augusztus végén a Hush Boy című single. A Simon Ratcliffe és Felix Buxton alkotta banda a brit dance-club szcéna egyik legérdekesebb képviselője. 1994-ben Londonban alakult meg a formáció, azóta három nagylemez és számtalan sláger áll a hátuk mögött. A dance műfaj fenegyerekeinek számítanak, muzsikájukban egyaránt megtalálhatóak a punk, a techno és dance elemek. Élőben látványos műsorral várják a közönséget, hét tagú zenekarral, tánckarral és kivetítőkkel. Legutóbbi, Kish Kash című lemezükkel megnyerték a legjobb dance előadónak járó elismerést a Brit Awards-on.