Új korong Jamie Cullumtól és Diana Kralltól

Zene

Jamie Cullum Twentysomething című albumával hatalmas sikert aratott. Új lemezén, a Catching Tales-en ismét együtt dolgozik Stewart Levine producerrel, aki korábban olyan sztárokkal működött már együtt, mint a Simply Red vagy Dr. John.

Az albumot a Get Your Way című kislemez vezette be pár héttel a nagylemez megjelenése előtt, amely Dan "The Automator" Nakamura közreműködésével készült. A korong megjelenése után Cullum azt tervezi, hogy európai turnéra indul, de elképzelései között szerepel Amerika meghódítása is.
Jamie Cullum egyébként első albumát 19 éves korában rögzítette. Zenéjére a melodikus jazz és a pop keveréke jellemző. Többen Frank Sinatrával hasonlítják össze a hangját. Népszerűségét jelzi, hogy a Twentysomething című albumából csak az USA-ban több mint 318 ezer darab fogyott, valamint a Billboard-listákat ostromolta.

 

A teljes ismeretlenségből előlépő Jamie Cullum huszonhárom évesen néhány hónap alatt nemcsak Anglia, de a világ egyik első számú jazzsztárjává nőtte ki magát. November közepétől a hazai mozik is játsszák az új Bridget Jones-film, a Mindjárt megőrülök fő betétszámát, amelyet Jamie Cullum énekel.
A fiatal énekes-zongorista kicsit rekedtes hangján nagyon jó számokat ad elő. Így például a What A Difference A Day Made, vagy a These Are The Days című számok máris slágerek.

 
Diana Krall Christmas Songs címmel jelentette meg új korongját. Bizonyára sokan szánják majd karácsonyi ajándéknak a zongorista-énekesnő új albumát. Krall ismét bebizonyította, hogy úgy tud előadni más énekes által ezerszer előadott sikerszámokat, hogy a hallgató úgy érzi, először hallja azokat.
Diana Krall néhány esztendővel ezelőtt üstökösként robbant be a zenei életbe, és első albumai alapján úgy tűnt, ő lesz a jazzvilág koronázatlan királynője. Nos, azóta sorra jelennek meg CD-i, melyek alapján sokan úgy érezték, hogy egyre inkább eltávolodik a kezdetektől - mintha ő is a szórakoztatóipar áldozatává válna. Karácsonyi albuma a bizonyíték, hogy erről szó sincs. A Grammy-díjas énekesnőnek ez az első teljes ünnepi, karácsonyi tematikájú lemeze, melyen az ő egyéni stílusának megfelelően vannak átírva a számok big bandra, kvartettre és vonósokra. Diana Krall művészete, hangja beérett, az egész korong a szeretet, a csöndes megbékélés jegyében született. A Clayton Hamilton Jazz Orchesta egészíti ki Diana Krall énekét és zongorajátékát.