Visszatér a Backstreet Boys

Zene

Öt év szünet után újra stúdióba vonultak az együttes tagjai, hogy a hosszas "kényszerpihenőt" követően ismét meghódítsák a női szíveket. 2004 végén jelentek meg az első hírek a lehetséges visszatérésről, amit aztán 2005 elején maguk a tagok is megerősítettek. Már az új korong, a "Never Gone" megjelenésének dátuma is megvan: június 14. Ezt megelőzően, április elején került boltokba az Incomplete című kislemez, amely a tipikus Backstreet Boys hangzást "hozza" és már az első 20 között szerepel a kanadai, illetve németországi eladási listákon. A dalhoz megszületett a videóklip is, amit Kaliforniában vettek fel, Joseph Kahn rendezésében, aki a szakma egyik legelismertebb rendezője, többek közt olyan előadóknak készített már klipeket, mint a U2, Moby, Eminem, George Michael vagy a jelenleg anyaságra készülő Britney Spears.

A megjelenés közeledtével egyre több, a lemezzel kapcsolatos részlet lát napvilágot. Ilyen például, hogy a Savage Garden egykori frontembere, Darren Hayes is írt egy dalt a korongra, Max Martin és John Ondrasik (Five For Fighting frontembere) mellett, akik nemcsak a dalszerzésben, de a stúdió munkálatokban is segédkeztek. A nagylemez címadó dalát Kevin Richardson szerezte édesapja tiszteletére.

A fiúk nyár elején turnéra indulnak, illetve különböző szereplésekkel népszerűsítik albumukat. Június 16-án például a Jay Leno show vendégei lesznek.