Zenei tehetségkutató a Heinekentől

Zene

A Thirst Studio műfaji határok nélkül keresi a fiatal tehetségeket, akiknek a legjobb hazai producerek segítsége mellett stúdiólehetőséget és fellépéseket biztosít. A győztes pedig Londonban tökéletesítheti munkáját egy neves nemzetközi producerrel.

Napjaink könnyűzenéjét a műfaji határok lazasága, elmosódása jellemzi. A stílusok sokaságának találkozása újszerű produktumokat hozhat létre. A hip hop keveredhet a rockkal, a pop a dance-szel, a rap a poppal - minden lehetséges. Ezt a trendet ismerték fel a művészek és a zeneipar résztvevői egyaránt és ez az idea hatja át a Thirst Studio elindítását is. A projekt folytatja azt a Heineken hagyományt, amely a világ legjobb zenei szakembereivel együttműködve, a feltörekvő fiatal tehetségek számára lehetőséget és anyagi eszközöket biztosítva támogatja az új zenét.

A Thirst Studio azokat a szellemi irányítókat hívta segítségül, akik a világ legnagyobb művészei közül jó néhány mögött ott állnak: a producereket. Ők azok, akik sikerre vihetnek, vagy visszadobhatnak egy albumot, akik kívülről látják egy produkció erényeit és hibáit és a munkafolyamatokat értő módon befolyásolhatják.

A magyarországi versenyre augusztus 31-ig, legalább egy saját szerzemény beküldésével nevezhetnek szerzők, előadók és formációk. A szakmai zsűri és a dalok.hu weboldalon meghallgatható versenyszámokra a közönség által leadható szavazatok által kiválasztott legjobbak ? elismert hazai producerek segítségével - stúdióban tökéletesíthetik tovább dalaikat, illetve fellépési lehetőséghez jutnak a Heineken Thirst Studio rendezvényein.

Egy kiválasztott egy londoni stúdióban, nemzetközi hírű producerrel dolgozhat a saját anyagán.

A 2006-os sorozat fináléja novemberben lesz, ahol a döntősök mellett a legnagyobb hazai és nemzetközi sztárok is fellépnek.

A zsűri elismert zenei szakemberekből és producerekből áll ? ez utóbbiak a stúdiómunka résztvevői is lesznek:

Nestazenei igazgató / műsorvezető, Radiocafe 98.6., tulajdonos: Mama Records

Nemes Tibor ? ütőhangszeres művésztanár

Dj Titusz ? a Belga és a Carbonfools alapítója, zenei motorja

Kentaur ? festő, látványtervező, akcióművész, zenész

László L. Gerzson ? a Viva Tv zenei igazgatója, programigazgató helyettese

Madarász Gábor ? a Mex, Ákos és Kentaur zenekarának gitárosa, zeneszerzője

Palotai Zsolt ? a hazai undergound lemezlovasok úttörője

Prieger Zsolt ? zenei producer, az Anima Sound System vezetője

Suri Imre ? a Juventus zenei szerkesztője, aranylemezes lemezlovas