Március 3-a a hallás világnapja, amely alkalomból a Civilút Alapítvány figyelemfelkeltő kampányt indít Meglátod, mert hallgatod! címmel, amelyhez sok zenész is csatlakozott.

A hallás világnapja alkalmából március 3-tól figyelemfelkeltő kampányt indít a Civilút Alapítvány, amelynek célja, hogy ne feledkezzünk meg a nehezítettséggel vagy fogyatékkal élő zenei alkotókról, művészekről. A Meglátod, mert hallgatod! egyik mottója, hogy „ne csak hallgassuk, de lássuk is az embert a zene mögött”, amelynek jegyében több népszerű előadót is felkértek közreműködésre. Így a kezdeményezéshez csatlakozott többek között az Anima Sound System, Caramel, Deák Bill Gyula, Péterfy Bori, Pásztor Anna és a The Anahit zenekar is.

A Civilút Alapítvány a kampány részeként elindítja tematikus TikTok-csatornáját is, amelyen az alapítvány munkatársai, Karvai Sándor fogyatékkal élő influenszer és Kondákor Zsófia színésznő készítenek a jövőben szemléletformáló edukációs tartalmakat a nehezítettséggel, fogyatékkal élők mindennapjairól, könnyed, de fontos üzeneteket megfogalmazva. Továbbá elkészült egy sokszínű válogatás is ebből az alkalomból, amelyen nehezítettséggel vagy fogyatékkal élő zenészek művei hallhatóak, így a listán helyet kapott például Stevie Wonder, Ray Charles, Agárdi Szilvia, Deák Bill Gyula és a Barabás Lőrinc Eklektric több dala is.

Március 3. a hallás világnapja. Célja ráirányítani a figyelmet a hallás fontosságára, hallószerveink egészségére, valamint a halláskárosodással vagy fülbetegséggel élő embertársainkra.

Fotó: Shutterstock / Stock Holm