Mit adhat a múzeum egy olyan helyzetben, amikor az emberek többségének nincs lehetősége kiállítást látogatni? Milyen kész online tartalmakat tud egy múzeum ajánlani, amelyek segíthetik a pedagógusokat? Ezekre a kérdésekre válaszol a Magyar Nemzeti Múzeum.

Otthon, a szobából is bejárhatók a múzeum állandó kiállításai. Tegyünk benne egy sétát, vagy nézzük meg az egyes kiállítások főbb tárgyait és olvassuk el azok leírásait. Ezekhez különböző módon lehet kötni a tantervei feladatokat is.

A Magyar Nemzeti Múzeum épülete ikonikus hely, történetével a magyar történelem is jobban megismerhető. Az épületet körülvevő múzeumkert pedig történelmi események, találkozások, ifjúsági regények  helyszínéül is szolgált.

A múzeum honlapján található virtuális kiállítás és tárgyleírások mellett azonban több helyen online kiállítások illetve gyűjtemények darabjait (museumapmonguzmnm régészet) találhatjuk meg. 

Pedagógusok számára adott ki kézikönyvet a Magyar Nemzeti Múzeum. A könyv segédanyag a tanárok számára a Magyar Nemzeti Múzeum Málenkij Robot Emlékhely kiállításának értelmezéséhez és a korszak történelmi hátterének tanításához, megemlékezések szervezéséhez.

A Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállításainak alternatív útvonalon történő felfedezésére hív a Kötődések útvonala, mely arra sarkallja a látogatókat, hogy gondolják végig, hogyan szerveződtek az egyének különböző csoportokká az évezredek során. Milyen hasonlóságok kötötték össze a kisebb-nagyobb közösségek tagjait? Milyen különbségek választották el őket egymástól? Mit mutatnak a tárgyak az emberi kapcsolatok sokféleségéről a történelemben, és mai szemmel nézve vajon hogyan, hányféleképpen köthetők össze egymással?

Ahogy több múzeum, úgy a Magyar Nemzeti Múzeum is rendelkezik saját Youtube csatornával, ahol hozzáférhetők beszélgetések, előadások, vagy épp kiállításokhoz készült tartalmak.  

múzeum blog ezer izgalmas történet forrása az egyiptomban ásó régészektől kezdve Ady temetésén keresztül  egészen addig, milyen állatmaradványokat találtak a kutatók a múzeumkert felújításakor.