fbpx

Pixelek és táncművészet a kiállítótérben – Májusban vár a Deák17 Galéria

A múlt hónapban megnyílt Lépéslenyomatok, illetve Madárlátta napkollektor című kiállítások a galériatérben személyesen is megtekinthetők lesznek.

Május 11-től a Deák17 Galéria személyesen is várja az érdeklődőket, hiszen a kormány által elrendelt intézkedések értelmében biztonságosan, az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett megnyithatja kapuit a látogatók számára.

A programokat még az online térben rendezik meg. A hónap elején egy online családi matinéval, a Világjáró gyerekek elnevezésű programmal kedveskedik a galéria a kicsiknek és szüleiknek, ezúttal Bulgáriával ismerkedhetnek meg a résztvevők. Május 24-én pedig lezárul a „New beginning. New vision. New city.” című pályázat, így érdemes kihasználni a fennmaradó időt a pályamunkák elkészítéséhez és a jelentkezéshez.

Lépéslenyomatok

A Lépéslenyomatok a századforduló időszakától napjainkig fotók, sajtótörténeti anyagok, interjúk és a számítástechnika eszközeinek segítségével kérdez rá a rögzítés problémáira. A kiállítás ízelítőt nyújt a nézőnek a rögzítés lehetőségeiből, amely által az egyes mozdulatok egy tánc folyamatából kiragadhatók és megörökíthetők. A tárlatot technikai változatosság jellemzi, így jegyzetek, újságcikkek, fotók, mozgóképek, installációk és szobrok is invitálják a látogatót az önálló felfedezésre.

Madárlátta napkollektor

A Deák17 Galéria idén is helyet ad az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, az Oktatási Hivatal szervezésében megvalósult Vizuális Kultúra Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny legjobb pályaműveiből rendezett kiállításnak. 2021-ben a középiskolás alkotók a fenntarthatóság és a környezetvédelem kérdésére reagáltak alkotásaikkal.

Világjáró gyerekek

A sorozat egy olyan családi program, ahol minden hónapban más és más nemzet kultúráját, meséit, játékait mutatja be a Deák17 Galéria a gyerekeknek és szüleiknek. Az érdeklődők ez alkalommal Bulgária kultúrájával ismerkedhetnek meg játékos formában. A résztvevők betekintést kaphatnak az ország történelmébe, földrajzi adottságaiba és a cirill ábécé titkos birodalmába. Megtanulhatják, hogy kik is a kukerok, sőt az online térben megrendezett programon belül készíthetnek egy kukeri maszkot, egy sirályt és még egy háromdimenziós képeslapot is a rilai kolostorról.

Pályázat

A Világörökség Városok Szervezete (OWHC) 6. alkalommal hirdeti meg nemzetközi videópályázatát, idén „New beginning. New vision. New city.”, azaz „Új kezdet. Új vízió. Új város.” címmel. A zsűri olyan, maximum ötperces videók készítését várja, amelyek bemutatják, hogy mit jelent a diákok számára – a világörökség szempontjából – Budapest vagy a város, ahol élnek. További részletek itt elérhetők.

Nyitókép forrása: Deák17 Galéria

A rovat további cikkei