Gasztrokultúra a Millenárison

Képző

Idén a pünkösdi hétvégén, május 21. és 24. között várta a Gourmet Fesztivál az ételek és az italok szerelmeseit a Millenárison. A magyar gasztrokultúra egyik legjelentősebb rendezvényén bemutatkoztak a nagyközönségnek a főváros és a vidék legjobb éttermei, borászatai, cukrászdái, illetve a gasztro-világ más jeles képviselői is.

gourmet2_500x319.png
A Rippl-Rónai torta

Az idei év ételének a paprikás csirkét választották, amelyet az egyes éttermek különböző változatokban készítettek el és mutattak be. Két éve a gulyás, tavaly pedig a rakott krumpli volt a középpontban.

A négynapos programsorozat nagy részében elég barátságtalan idő fogadta a látogatókat, ennek ellenére sokan kíváncsiak voltak a fesztiválra, ami az ételkülönlegességeken kívül más érdekességekkel is várta a közönséget. Többek között bemutatók, előadások és főzőcskézések szórakoztatták a gasztronómia szerelmeseit, akik többek között egy új sütemény születésének is tanúi lehettek.

Debütált ugyanis a Rippl-Rónai sütemény, amelyet Pataki Ádám cukrász és Segal Viktor séf Kaposvár kérésére együtt alkottak meg. A torta bemutatóján és kóstolásán a város polgármestere, Szita Károly is részt vett, és kiderült, hogy a készítők a süteményt az Ország Tortája versenyre is benevezik majd.

Fotó: Csákvári Zsigmond