A győri filharmonikusok bérletsorozata Mosonmagyaróváron

Zene

A kezdeményezéssel fel akarják kelteni az érdeklődést a klasszikus zene iránt a Lajta-parti városban. Ezen túl céljuk az is, hogy a komolyzenét kedvelők igényeinek eleget tegyenek ? mondta Csiszár Péter, a koncerteknek helyet adó Flesch Károly Kulturális Központ ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
A három koncertből álló sorozat első előadásán december 2-án dzsesszes dallamokkal fűszerezett hangversenyt ad a győri együttes a mosonmagyaróvári közönségnek. A hangversenyen Vukán György működik közre. A Kossuth-díjas zeneszerző-zongorista megszólaltatja saját kompozícióit, majd Gershwin Kék rapszódiája hangzik el.
 

Jövő év elején farsangi koncerttel lepi meg a győri zenekar a mosonmagyaróvári közönséget, tavasszal pedig két Mozart-művet, a g-moll szimfóniát és az oboaversenyt adja elő az együttes Kiss József Liszt-díjas oboaművész közreműködésével, majd elhangzik Muszorgszkij Egy kiállítás képei című kompozíciója. Mindkét koncerten Berkes Kálmán Liszt-díjas karnagy, a zenekar művészeti vezetője dirigál.

Fűke Géza igazgató emlékeztetett arra, hogy tavasszal a nemzeti kategóriába sorolták a zenekart, ezzel összefüggésben elvárás, hogy művészeti tevékenységüknek legyen kisugárzása a régióban. Az együttes regionalitással kapcsolatos törekvései így szerencsésen találkoztak a szakminisztérium elvárásával ? tette hozzá a zenekar vezetője.
A mosonmagyaróvári bérletek október 29-től már kaphatók a Flesch Károly Kulturális Központban.
 
(Forrás: MTI)
(Fotó: gyfz.hu)