Szilvanapok Tarpán
A pálinkák ízét, illatát, technológiai tisztaságát szakmai zsűri értékeli, amelynek idén is a versenyre benevezett pálinkafőzdék párlatait kell rangsorba állítania. A nagyközönség szombaton kapcsolódhat be a pálinkaünnepbe, az érdeklődőket többek közt pálinkaudvarral, a térség gyümölcseiből készült termékek bemutatójával és vásárával várják a művelődési ház kertjébe, ahol bepillantást nyerhető majd a szilvafőzés és -feldolgozás hagyományaiba és technológiájába is.
A szilvatermékek külön kiemelt bemutatását indokolja, hogy a szilva a tájegység legjellegzetesebb gyümölcse, és a feldolgozás eredményeként a termékek megjelenése is nagyobb mennyiségben kapcsolódik a rendezvény időpontjához - tette hozzá Várady György.
A szilvanap programját a színpadon népművészeti programok, tánc- és