Az egy hét alatt különböző történetek elevenednek meg dokumentumfilmek, nagyjátékfilmek, valamint rövidfilmek formájában. Ráadásul két alkalommal streamelt alkotói beszélgetéseket is követhetnek majd az érdeklődők.

A fesztivál február 3-án indul a kritikusok által méltán elismert Games People Play című vígjátékkal. Az alkotás az örök fiatalság tragédiájáról szól.

Idilli tengerparti villában régi baráti társaság készül Mitzi születésnapi meglepetéspartijára, ahogy kamaszkorukban. A jól ismert környezet és a régi rituálék visszaköszönése annyira megérinti őket, hogy teljesen megfeledkeznek felnőtt énjükről. Az egymás utáni rádöbbenések arra késztetik a őket, hogy új szemmel lássák a múltat ​​– és a jövőt.

Az online vetítések közül kiemelkedik a február 5-i rövidfilmes szekció. 

Moziban régen látott és szakmai díjakkal elhalmozott klasszikussal zárul az esemény február 10-én, hiszen Aki Kaurismaki rendezését A múlt nélküli embert láthatjuk.

Február 5-én 14.00 órakor Jenni Toivoniemi rendező-forgatókönyvíróval hallgathatunk beszélgetést, aki a fesztivál nyitófilmjét és a Force of Habit című darab hat epizódjának egyikét is rendezte. Február 6-án 14.00 órakor Ulla Heikkilä rendező-forgatókönyvíróval beszélgetnek a február 7-én látható Eden című film készítéséről.

Részletes program a finnagora.hu weboldalon és a Filmnapok Facebook oldalán.

A filmnapok jubileumi évében egész évben vetítenek finn filmeket. Elsőként egy dokumentumfilmet mutatnak be márciusban Alvar és Aino Aaltóról a Budapesti Építészeti Filmnapok fesztivál együttműködésével. Tavasszal és ősszel is folytatják a finn klasszikusok bemutatását a távmoziban angol felirattal.

Nyitókép: jelenet a Games People Play című filmből.