1938-11-09 Nemzetközi hanginstallációs pályázat

Egyéb

Pályázni lehet olyan hanginstalláció-tervek benyújtásával, amelyek egyrészt a kristályéjszaka történelmi eseményére reflektálnak, másrészt figyelembe veszik az intézet Berlin történelmi központjában lévő új épületének sajátosságait. A pályázat mindenki számára nyitott, nemzetiségre, korra való tekintet nélkül.

 
Az öttagú szakmai zsűri a benyújtott pályázatokból egyetlen koncepciót választ ki megvalósításra. Az alkotás kivitelezésére ötezer euró áll rendelkezésre, mely összegen felül a nyertes mű alkotóját ezer euró pályadíj is megilleti.
 
A zsűri tagjai: Jens Cording (siemens art program), Hans-Peter Kuhn (zeneszerző), dr. Sabine Sanio (zene- és médiateoretikus), Prof. dr. Martin Supper (Művészeti Egyetem Berlin, UNI.K. - UdK, Hangkutatási és Művészeti Stúdió), Szemző Tibor (zeneszerző).
 
Collegium Hungaricum Berlin

Az installáció bemutatására november 9-én, a pogrom éjszakájának évfordulóján kerül sor, és december 9-ig lesz látható és hallható. A kiállításhoz kapcsolódóan a CHB egy tematikusan illeszkedő szimpózium megrendezését is tervezi.

 
A pályázatok beadási határideje 2008. június 20.
 
A zsűri döntésére 2008. július 14-ig kerül sor. Ezt követően a nyertes pályázót postai úton értesítik és nevét a www.hungaricum.de honlapon nyilvánosságra hozzák.