A hazugság színe

James Figuares ambiciózus, ám kegyvesztett műkritikus, aki turistáknak tart művészettörténeti előadásokat Milánóban. Amikor őt és új kedvesét meghívja birtokára az elismert és tehetős műgyűjtő, Joseph Cassidy (Mick Jagger), a férfi úgy érzi, végre rámosolygott a szerencse. Ám az új, gazdag barát tisztességtelen ajánlatra készül. Azt a feladatot adja Jamesnek, hogy lopja el a világhírű festő, Jerome Debney (Donald Sutherland) alkotását.

A 2019-es Velencei Filmfesztiválon Mick Jagger és Donald Sutherland is díjat kapott alakításáért. A hazugság színét az Uránia Nemzeti Filmszínház tűzi műsorára, a bemutató augusztus 2-án lesz.

Titkok és igazságok

A Bordeaux-ban élő Béatrice izgatottan készül új könyvének megjelenésére. Az önéletrajzi ihletésű regényben férje, Frédéric balesetének történetét írta meg. A jó humorú, sármos férfi megvakult, és teljesen kiszámíthatatlanná vált: bármit kimond, ami csak eszébe jut, mindenféle szűrő nélkül.

A házaspár nyárra Biarritzba utazik, ahova régi barátaik is velük tartanak. Itt mutatják be a könyvet is az őszi megjelenés előtt. Mindenki izgatottan olvassa a történetet: megpróbálják kitalálni, kik rejlenek a megváltoztatott nevek mögött. A nyomozás félreértéseket és feszültséget szül a társaság tagjai között, az igaz barátság, a család összetartó ereje és a szeretet azonban minden akadályt legyőz. A filmet augusztus 6-tól láthatjuk a Cirkóban.

A díszvendég

Atom Egoyan új filmje a velencei filmfesztivál versenyprogramjában, majd Torontóban mutatkozott be. A történetben Veronicát, a fiatal gimnáziumi zenetanárnőt szexuális zaklatásért ítélték letöltendő szabadságvesztésre. Apja, Jim biztos lánya ártatlanságában, és mindent megtesz, hogy szabadlábra helyezzék, de Veronica úgy érzi, régebben elkövetett bűnei miatt megérdemli büntetését. Nem hajlandó együttműködni apjával: úgy tűnik, a börtönben szeretne maradni. Küzdelmük során felbukkannak a múlt mélyen eltemetett titkai és démonai. Jim egyre elkeseredettebben és megszállottan harcol lánya igazáért, és feszültségét munkájában vezeti le: éttermek fogyasztóvédelmi ellenőrzése során fordul egyre vadabb eszközökhöz. A filmet a Cirko tűzi műsorra, augusztus 13-tól láthatjuk.

Egy nő láthatatlan élete

Karim Aïnouz filmje a cannes-i filmfesztiválon az Un Certain Regard szekció fődíját nyerte. Rio de Janeiróban járunk, 1950-ben. A 18 éves Eurídice és húszéves nővére, Guida elválaszthatatlanok. A hagyományos, tekintélyelvű családban nevelkedő két lány élete álmodozással telik: Eurídice híres zongorista szeretne lenni, Guida pedig lángoló szerelemre vágyik. Egy nap azonban minden megváltozik, és a lányokat örökre elszakítják egymástól. Telnek az évek, de a két nő soha nem adja fel a reményt, hogy újra megtalálják egymást. Augusztus 27-től láthatjuk a filmet a Cirko moziban.

Tenet

A legsikeresebb Batman-trilógia és az Eredet rendezője, Christopher Nolan ismét különlegesen egyedi, izgalmas és meghökkentő fordulatokban gazdag thrillert rendezett, amelyben egy angol kémnek kellene megmentenie a Földet a rá leselkedő és pusztulással fenyegető katasztrófától. Ám a szuperügynöknek nemcsak az idegen hatalmak embereivel, hanem az idővel is meg kell küzdenie.
A főszerepet játszó John David Washington mellett fontos „feladatot” kapott a filmben Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Debicki, Clémence Poésy és a Christopher Nolan filmjeiből (is) kihagyhatatlan Michael Caine is. A Tenetet augusztus 27-től vetítik a Budapest Film Zrt. mozijaiban.

Nyitókép: jelenet A díszvendégből