36800262_10155370526106010_6493219931339882496_n

Iggy Pop
(július 24., Budapest Park)
Nem véletlen, hogy Iggy Popot gyakran a ?punk keresztapjaként” emlegetik: a zenész egyike a ’70-es évek nagy ikonjainak, annyi különbséggel, hogy ő a mai napig aktívan alkot. A benne lakozó féktelen, nyers erő az idő múlásával sem fakult, most pedig 25 év után újra önálló koncertet ad a Parkban. Ha élőben szeretnél hallani olyan ikonikus slágereket, mint az I wanna be your dog vagy a Passanger, válts jegyet, ugyanis lehet, hogy ez az utolsó lehetőséged élőben látni őt.
Kedvcsináló dal: Lust For Life

iggy

Zebrahead

(szeptember 2., Dürer Kert)
Amennyiben te sem tudtad még kinőni a deszkás punk zenekarok életérzését, és a mai napig libabőrös leszel az Offspring vagy a Green Day dalaitól, garantáltan ismerősen cseng a Zebrahead neve is. Kamaszkorunk kedvenc lázadói hamarosan Budapestre is elhozzák a californiai napsütést, nem mellesleg bemutatják 13., azaz tizenharmadik(!!) lemezüket, a Brain Invaders-t. Bár sokan szkeptikusak azt illetően, hogy 24 év fennállás után mit tud még kifacsarni magából a banda, egy esélyt mindenképp megérdemelnek. Ha másért nem, a nosztalgia kedvéért.
Kedvcsináló dal: Hell Yeah

zbra

Florance+The Machine
(augusztus 12., Sziget fesztivál)
Bár a fiatal generációk aligha bulizhattak Jefferson Airplane-re és Janis Joplinra, itt van nekünk a Florance+The Machine, ami ugyanazt a felhőtlen, szabad hippiérzést testesíti meg, mint elődei, csak éppen modern köntösbe csomagolva. Az angol indie zenekar nem először látogat Budapestre, és eddig minden koncertjük emlékezetesnek bizonyult: aki látta már őket élőben, gondolkodás nélkül vált jegyet erre a show-ra is. Itt az idő, hogy virágfüzért készítsünk és elővegyük a batikolt ruháinkat.
Kedvcsináló dal: You’ve Got the Love

39338706_10156674354389166_4841141923206922240_n

The National
(augusztus 10., Sziget fesztivál)
Az indie-rock banda Szigetes fellépése egyben új albumuk, az I Am Easy to Find lemezbemutató koncertje is lesz, aminek egyik dalában nem más, mint David Bowie hajdani basszusgitárosa, Gail Ann Dorsey vokálozik. Bár Dorsey jelenlétét valószínűleg nélkülöznünk kell a fesztiválon, nagy reményekkel készülünk a bulira: a banda előző albuma Grammy-t kapott, nevüket pedig a Strokes, az Interpol és a Yeah Yeah mellett emlegetik sokan.
Kedvcsináló dal: Light Years

the-national

Hiromi
(október 29., Müpa)
Oké, október vége már jóindulattal sem sorolható a nyári hónapok közé, de vétek lenne kihagyni a listáról a japán jazzdívát, Hiromit. Az előadó a klasszikus zene, a jazz és a rock műfajait ötvözi, három évvel ezelőtt pedig már bemutatkozott a hazai közönség előtt Jimmy Jonhsonnal és Simon Philips-szel alkotott triójával. Ezúttal szólóalbumát hozza el a Müpa falai közé, ami állítólag még korábbi lemezeinél is érettebb hangzást közvetít.
Kedvcsináló dal: I’ve Got Rythm

hiromi

A képek forrása a Facebook.

Takács Dalma